Hodnocení od zaměstnanců společnosti České dráhy

Nalezeno 16 recenzí, odpovídajících vyhledávání Zobrazit všechny recenze (17)
Řadit podle: Užitečnosti | Hodnocení | Data recenze
1,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
demotivující zaměstnavatel
strojvedoucí (Současný zaměstnanec) –  Louny, Ústecký kraj26. listopadu, 2018
české dráhy jsou prachprostý zloděj, lidi pro něj ,,musí,, pracovat zdarma, protože šichty jsou postavený tak, že se do vlastní postele nedostanete, tudíž musíte přespávat na nocležnách, které svou kvalitou odpovídají 70letům minulého století. Nástupy velice nepravidelný. Neustálé porušování kolektivní smlouvy za tichého souhlasu a podpory odborů! Výplata bez přesčasů a všemožných příplatků je naprosto tristní. nějaký 13 nebo 14 plat, o tom si můžete nechat zdát. Např na jedné směně strávíte v práci cca 28 hodin, do,,normy,, se vám ovšem započítá pouze 22hod a od nového grafikonu už jen 18hod. Ale v práci jste pořád 28 hodin! Běžná praxe je, že zdarma ,,odspíte,, na nocležnách i 60 hodin měsíčně. takže při splnění normy 159 hodin je potřeba připočítat i hodiny spaní zdarma a hned jste na 200 hodinách kdy neopustíte areál depa. V mnoha případech vykonáváte dvě i tři práce např.prodej jízdenek, házení výhybek v depu, zjednodušené řízení dopravy, a to vše za jeden plat. Všem kdo by měli někdy do budoucna zájem pracovat pro čd, doporučuji aby si promluvil s někým, kdo na čd pracuje. Já osobně jsem si prošel dráhou od píky, od zámečníka, přes vedoucího posunu, vozmistr osobních i nákladních vozů až po strojvedoucího a po 19 letech jsem na odchodu! V téhle firmě se prostě nedá pracovat! Jste pro ně jen kus se sapovým číslem. Absolutně si neumí vážit zaměstnanců! A dokud bude v Praze sedět ten obří administrativní aparát, nezmění se to! Moje shrnutí, české dráhy jako zaměstnavatel nikdy víc! A ty reklamní plakáty prostě oficiálně lžou!
Výhody
žádné, režijka se už dávno nevyplatí!
Nevýhody
práce pro firmu jako v akci, z, klidně i 60 hodin měsíčně zdarma
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 4NeNahlásit
4,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Národní dopravce
Vlakvedoucí (Současný zaměstnanec) –  Praha12. srpna, 2018
Národní dopravce který se snaží získat zájem cestujícíccestujících zlepšuje kvalitu služeb.
Výhody
Režijní jizdenka
Nevýhody
Málo volného času
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 6Ne 4Nahlásit
5,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Nelze napsat hodnocení na něco, co už neexistuje a bylo za jiného režimu
Samostatný operátor střediska (Bývalý zaměstnanec) –  Olomouc, Olomoucký kraj23. dubna, 2018
pracovitost, dobrý kolektiv a pracovitost, směny, dobré zázemí, dobrý kolektiv
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 4Ne 8Nahlásit
5,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
domácí atmosféra
Mezinárodní pokladní (Bývalý zaměstnanec) –  Praha23. února, 2018
Bez maturity mě věřily , chtěla jsem se vzdělávat a dosáhnout všech zkoušek , a také jsem úspěšně ukončila všechny zkoušky.
Prosba - nehleďte na dosažení školy, ale dejte šanci ukázat člověku, co v něm je a co má za kladné vlastnosti. Přednosta stanice si mě vážil a dokonce se chodil i radit.
Nehodnoťte lidi podle titulu před a za jménem, neznačí to inteligenci a praktičnost do života!
Já dostala šanci, a doufám, že i nyní ji dostanu i bez maturity! Na dráze po vykonaných zkouškách mezinárodních, mě berou jako když mám maturitu.
Prosím všechny zaměstnavatele, dejte šanci i nám, nejsme všichni hloupý a méněcenný!
Když jsem se hlásila jako uchazečka k ČD - informátor železniční dopravy, prošla jsem psychotesty - 5 hodin, výsledek? Zkuste tipnout 178, ale to nic neznačí - to je pointa slov, které píšu.
Výhody
i přes to, že nemám maturitu, dali šanci ukázat inteligenci a potenciál
Nevýhody
noční směny, víkendy, svátky - pracovní
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 10Ne 12Nahlásit
5,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Pracovní odbory
Osobní pokladní (Bývalý zaměstnanec) –  Valašské Meziříčí7. ledna, 2018
Pracovní odbory, věk nastupujícíc mladé generace ..
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 2Ne 6Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Průměr
Výpravčí vlaků (Bývalý zaměstnanec) –  Rohatec12. září, 2017
Již neexistující pozice u této firmy. Průměrná firma.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 5Ne 4Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Practice
Practice (Bývalý zaměstnanec) –  České Budějovice17. července, 2017
This is practice
2009 Administration in truck and personal transportation - sorting consignment; registered letters and consignment, selling tickets on the train station (company České dráhy in České Budějovice).
Archiving the document .
Nevýhody
České Budějovice
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 1Ne 4Nahlásit
4,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Velice zodpovědná práce často na hranici obecného ohrožení.
strojvedoucí (Bývalý zaměstnanec) –  Ústí nad Labem8. července, 2017
Když je člověk mladý, práce ho velmi baví. Ovšem s přibývajícími lety si začíná uvědomovat nevýhody tohto povolání. Nepravidelné směny, velice časté noční nástupy a konce směn. Z tohoto hlediska je tato práce finančně nedoceněná.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 39Ne 2Nahlásit
1,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Zatuchlé prostředí státního kolosu.
Průvodčí (Bývalý zaměstnanec) –  Praha, Hlavní město Praha8. června, 2017
Přebujelý amatérský management tyranizující provozní zaměstnance. Špína a hnus. Jsem rád, že to mám za sebou, ale pokud chcete být 15 hodin denně v zaměstnání za 20 000kč jsou ČD to pravé pro Vás.
Výhody
Minimální
Nevýhody
Maximální
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 33Ne 4Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Vše ok až na podraz
Řidič (Bývalý zaměstnanec) –  Trutnov24. května, 2017
Na českých drahách je v podstatě dobře, ale jednoho dne vás podrazí a propustí pro nadbytečnost jako mne a spousty jiných zaměstnanců.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 21Ne 2Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Spolupracovníci
Dělník (Bývalý zaměstnanec) –  Prostějov12. května, 2017
Hodně práce za málo peněz. Nevyhovující kolektiv pracovníků
Výhody
Jízdné zadarmo
Nevýhody
Venkovní práce
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 9Ne 2Nahlásit
5,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
odpovída možnostem
pohraniční přechodová stanice ČD (Bývalý zaměstnanec) –  Meziměstí1. března, 2017
Dobrá pracovní podmínky,vytvořené sociální zázemí,přiměřené ohodnocení
Výhody
peče o zaměstnance
Nevýhody
turnusová služba
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 5Ne 9Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Dobrý kolektiv, náročnost při práci.
mechanik motorových lokomotiv (Bývalý zaměstnanec) –  Bohumín31. října, 2016
Pracovní den probíhal podle toho, co bylo třeba ten den opravit. K tomu se přidaly pravidelné prohlídky lokomotiv. Naučil jsem se opravovat a seřizovat spalovací motory,opravovat sběrače trakčního vedení. Vedení firmy jsou stále lidé, staré komunistické struktury, navzájem provázaní. Se spolupracovníky se pracovalo výtečně, vždy jsme se dohodli mezi sebou na vhodném způsobu a dobrém provedení práce. Nevýhodou byly některé druhy práce s těžkými součástkami spalovacích motorů.
Výhody
Dvanáctihodinové turnusové směny
Nevýhody
Žádné
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 13Ne 5Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Jde to tam od deseti k pěti
strojvedoucí (Současný zaměstnanec) –  Olomouc, Olomoucký kraj27. října, 2016
Za deset let,co jsem u dráhy se to moc nezlepšilo,pracovní podmínky,které panují u ČD,jsou dnes již přežitkem a spousta firem nabízí lepší,jak pracovní podmínky,tak i lepší vozidlový park a hlavně firemní a platové podmínky mizerné vzhledem k tomu,jaké mám povinnosti a co musím umět.
Výhody
Příspěvek na důchodové připojištění, jediné plus.
Nevýhody
Krátké pracovní směny, neustálé krácení směn, přerušované směny, čím dál tím menší stravné, některé nocležny v hrozném stavu atd.....
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 31Ne 3Nahlásit
5,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
příjemné prostředí
výpravčí (Bývalý zaměstnanec) –  Chomutov6. září, 2016
-řízení a organizování drážní dopravy
-u některých vedoucích vedoucích sem pochyboval o jejich schopnostech
-spolupracovníci byli rozumní lidé
-řízení dopravy
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 10Ne 3Nahlásit

Zobrazit další recenze společnosti České dráhy

Můžete zkusit:

Registrovat si tuto stránku zaměstnavatele

Chcete zjistit více o tom, jak se zde pracuje?

Zeptejte se jaké je to pracovat ve firmě České dráhy a nebo třeba jak probíhají pohovory. Naše komunita Vám zde ráda odpoví.

Odeslat otázku

Celkové hodnocení

3,5
Na základě 17 recenzí
55
43
37
20
12

Hodnocení dle kategorií

3,6Poměr Práce/Život
3,5Kompenzace/odměny
3,6Jistota zaměstnání/Postup
2,8Vedení
2,8Firemní kultura

Recenze společnosti České dráhy dle pracovní pozice

Recenze společnosti České dráhy dle lokality