Hodnocení od zaměstnanců společnosti Lidl

Nalezeno 60 recenzí, odpovídajících vyhledávání Zobrazit všechny recenze (5 089)
Řadit podle: Užitečnosti | Hodnocení | Data recenze
1,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Nedoporučuji
Asistent později operátor ve skladu (Bývalý zaměstnanec) –  Plzeň, Plzeňský kraj5. září, 2019
Skoro 2 roky jsem pracovala v plzeňském eshopu a rozhodně nedoporučuji za ty peníze to opravdu nestojí, jen pokud chcete zažít buzeraci, pohrdání, vyhrožování a aroganci. Odešla jsem ze zdravotních důvodů, oddělaná fyzicky i psychicky. Nikdy víc. A to, že máte taky rodinu, nikoho nezajímá. Jednání jak s kusem hadru.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 5NeNahlásit
1,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
neseriozní jednání
skladník (Bývalý zaměstnanec) –  Olomouc, Olomoucký kraj14. srpna, 2019
Můj bratr nastoupil jako skladník do logistického centra, práce byla těžká a náročná, ale pracoval s plným nasazením., podle potřeb skladu zůstával na pracovišti i do noci. V době jeho nástupu sklad nutně potřebval posily, tak spolu s ním bylo přijato dalších 7 zaměstnanců. V okamžiku kdy se blížil konec zkušební doby nastala situace kdy bylo i méně práce. Po jedné směně s ukončením kolem 23 hod. dostalo všech 8 zaměstnanců výpověď ve zkušební době, bez varování, bez toho, že by se dopustili nějakého prohřešku nebo práci zanedbávali. Prostě je nepotřebovali, pracovní smlouva tak byla vlastně skoro fiktivní a potřebovali jen výpomoc v době největšího náporu na sklad. Manežer tak rozhodl přesto,že od jeho podřízených dostal návrh na přechodné řešení přeřadit je zatím na jinou práci a veškerá řešení odmítl. pravděpodobně pokud se nápor ve skladu zase navýší přijmou další s podobným scénářem. Nevím proč se tak děje, ale zřejmě jim na lidech nezáleží. Od mého bratra vím jaké rodinné poměry jeho spolupracovníci měli a jak je to zasáhlo lidsky a existenčně. Možná by bylo vhodnější hledat v dibě náporu na sklad brigádníky a nezaměstnávat pracovníky na hlavní pracovní poměr, když je smlouva pravděpodobně předem jen po dobu zkušební doby.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 18NeNahlásit
1,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Už nikdy
Prodavač (Bývalý zaměstnanec) –  Hodonín, Jihomoravský kraj9. srpna, 2019
Extrémní šikana a nároky na zaměstnance, upínání se na jeho chyby a řešení třeba i 30 minut v zázemí, že vám spadla jedna tyčinka, nebo jste omylem nezarovnal konzervu. Dají vám na starost víc věcí, které se nedají stihnout (jinak než na ostatních filiálkách), aby se na vás mohli vozit, že vám to nejde. Skoro každý den výhružky, že vás vyhodí z hodiny na hodinu a neustálé zatahování do kanceláře a další výhružky. To vše i přes to, že mají podstav. Psychické týrání je na denním pořádku celou směnu, jen když přijde někdo z vrchu, jsou napečené koláče a vše vypadá jak má (tedy je to naaranžované). Porušují se základní úkony při práci, které jsem měl ve smlouvě a v kartě zaškolení. Museli jsme při každé návštěvě oblastního a regionála vše předělat a když odešli, tak to vrátit zpět, jak si vedení prodejny přálo (za hlasitého křiku a výhružek vyhazovem, samozřejmě jsme kvůli tomu byli až pozdě do noci v práci). Kolegyně kolem mě dokonce plakaly a psychicky se hroutily. Jedna dokonce před půl rokem z toho všeho i zkolabovala. Každý tu dává výpoveď, protože se to tady nedá a oblastní vedení to musí tušit, ale nic nedělá. Opravdu ostuda této společnosti. Už nikdy víc.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 30NeNahlásit
1,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Moderní otrokářství
Prodavačka/pokladní (Bývalý zaměstnanec) –  Praha, Hlavní město Praha, Vlašim1. srpna, 2019
Pracujete od rána do večera a od večera do noci. Žádné volno,příšerná buzerace.A pokud potřebujete volno abyste si mohli něco vyřídit tak máte smůlu. Volno a dovolenou tak pouze jak se to hodí nadřízenému.Po práci přijdete domů a padnete za vlast vyčerpáním.
Výhody
Zhubnete, nemáte čas se ani najíst
Nevýhody
Žádné volno, buzerace, špatně vedení
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 25NeNahlásit
1,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Práce na nic
Prodavač / pokladní (Bývalý zaměstnanec) –  Chomutov, Ústecký kraj16. července, 2019
Absurdní pravidla a firemní zásady, nad kterými zákazníci kroutili hlavou, pravidelné odchody v jednu ráno, stokrát denně lítání z pekárny na kasu a zase zpět a krom toho natahat dvacet palet vod a vybalit deset palet míchaček. Po šesti dnech v práci jeden den volna a ještě vás otravovali po telefonu. A to vše svého času za úchvatných 12 tisíc čistého (2012).
Výhody
Zhubnete za rok dvacet kilo, nemusíte chodit do fitka
Nevýhody
Zapomeňte na volný čas
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 23Ne 1Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Lidl- Novodobý otrokář s milou tváří.
skladník (Bývalý zaměstnanec) –  Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Středočeský kraj27. června, 2019
V prvé řadě bych rád podotkl že firma LIDL nabízí smlouvu na 6 hodin.Všude se chlubí plakáty,bilboardy apod.Za dobré penize skvělá pracovní doba čas s rodinou a volne aktivity,Jedna velká LEŽ Když jdete po 8 hodinach domu jste vlastně rádi.Když si něco potřebujete zařídít skoro se musíte prosit na kolenou aby ste mohli jít po 8 hodinach nedej bože třeba po 7h nebo 6 h domu(což je vaše pracovní doba uvedena ve smluově´).Lékaře apod.vám nejradějí řeknou at si to zařídíte v den svého volna kdy si máte odpočinout protože a jelikož se nedodržuje v lidlu skoro nic je to velice náročné.Pokud byste chtěli chodit po své pracovní době co máte ve smlouvě vyhodí vás za něco jiného.Ale to by ještě nebylo nic proti chování vedoucich kteří si myslí že ste jen nástroj a pokud nebudete vyhovovat nebo řeknete názor jdete o dum dál.V lidlu se jen lže a hraje se na něco co není.Byla by to dobrá práce kdyby se dodržovala věc kterou se lidl chlubí viz pracovní doba nebo i další věci v podobě přecházení spocení ze suchého odělení kde je v létě 40 stupnu a teče z vás pot proudem jak z koně pošlou vás do chladaku protože ste jim ukraděni a nemají lidiTo samé platí že vás pošlou z chladaku či mrazáku kde je - 30 stupnu na sklad kde je 40..Hrozně se pak diví že je někdo nemocný.V lidlu dělám několik let takže to nejsou ukvapené závěry ani výmysly.Pokud se nebojíte tvrdé práce za slušné peníze a vedení které vám skoro s ničím nevyhoví a ste jim totalně ukradenií,nebudete mít na nic čas,sílu ani náladu.Klidně se přidejte!
Výhody
Dobrý plat
Nevýhody
Pracovní doba, Vedení a jeho Přístup.Pracovní podmínky.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 42Ne 1Nahlásit
1,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Neváží si spolehlivých a pracovitých lidí.
Picker (Bývalý zaměstnanec) –  Plzeň, Plzeňský kraj14. června, 2019
Po 2 letech namáhavé práce jako Picker se firma odmenila rozvazaním pracovního pomeru pod pohruzkou, abych podepsal dohodu.
Výhody
Výplata, stravenky
Nevýhody
Vytýkací dopisy, ve vedoucích funkcích nevyzrálí jedinci, máli být zvýšen plat obdrží zaměstnanec výpověď
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 31NeNahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Dobrý plat ale pracovní doba typu 'dokud nebude hotovo nejde se domů', fyzicky náročná práce a nepříjemní (vystresovaní) nadřízení
Brigádník kompletace v logistickém centru (Bývalý zaměstnanec) –  Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Středočeský kraj10. května, 2019
V Lidlu v centrálním skladu jsem pracoval cca. čtvrt roku na pozici brigádník v oddělení kompletace. Nejdříve jsem kompletoval bez jakéhokoliv zaučení, což byla, překvapivě, katastrofa. Po nahlášení této skutečnosti jsem se dočkal zaučení v podobě dvou hodin kompletování se slečnou která mě v podstatě nenaučila skoro nic - žádné tipy a triky, ani ty zásadní jako např. používat papírové proklady pro zlepšení stability palety, za což jsem dostal následně vynadáno. S pořádným zaučením, které obvykle trvá od pár dnů až do jednoho týdne (oproti mým dvou hodinám) bych byl více výkonný a vydržel bych ve firmě déle...

Práce jako taková je fyzicky náročná ale pro chlapa to není tak hrozné, zvedá se max. tak 20kg což není tak moc.

Ve skladu se používá 'pick by voice', tudíž sluchátko a mikrofon a paní ve sluchátku říká kde co a kolik vzít, tento systém občas zlobí ale to se také dá přežít.

Pro nadřízené jsou skladníci jen čísla - nejslabší musí pryč za každých okolností, nehledě na to jestli tam pracují již 10 let nebo měsíc. Což se dá pochopit z pohledu nadřízených kteří musí zlepšovat produktivitu skladu co nejlépe, proto nonstop nabírají, protože nonstop vyhazují a nechávájí si jen ty nadprůměrné skladníky co se rychlosti týče.
Výhody
Ovoce/zelenina na pracovišti zdarma, plat, firemní akce, fajn kolegové
Nevýhody
Nejistota pracovní doby, práce o víkendech/svátcích/v noci, v podstatě nulové zaučení, nekvalitní jídlo z automatů na pracovišti (placené)
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 48NeNahlásit
2,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Dobrá zkušenost
Skladník (Bývalý zaměstnanec) –  Plzeň7. dubna, 2019
Byla jsem tam přes agenturu, neustálé rušení směn. Špatný kolektiv. Špatně chování zaměstnanců a vedení k brigadnikům. Neustálé povyšování nad brigádníky.
Výhody
Velké peníze
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 14Ne 2Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
skladník
skladník (Bývalý zaměstnanec) –  Plzeň2. dubna, 2019
prace v klidném prostředí fajn lidi málo práce 30 min přestávky atd
Výhody
přestávky
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 1Ne 12Nahlásit
4,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Stabilní zaměstnavatel.
Manažerka (Bývalý zaměstnanec) –  Praha, Chrudim1. dubna, 2019
Za dobře odvedenou práci - dobré finanční ohodnocení.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 4Ne 40Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
dobře hodnocená, ale velmi náročná práce psychicky i fyzicky
Zástupce vedoucího (Bývalý zaměstnanec) –  Hradec Králové, Královéhradecký kraj22. března, 2019
Výborně nastavené pracovní procesy, spousta pracovních zkušeností. Bohužel spousta nařízení, nad kterými se sice přivírají oči a nevyžadují se, dokud není potřeba se zaměstnance zbavit..
Výhody
pracovní oblečení
Nevýhody
překračování plánované pracovní doby
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 44Ne 6Nahlásit
4,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
dobře platí
pokladní/prodavač (Současný zaměstnanec) –  Praha7. března, 2019
V Lidlu jsou často přesčasy resp. přesúvazky v rámci přípravy akcí jsou směny plánované do 23 ale docela pravidelně odcházíme 00 - 01 h. ale je to zaplacené :D
Výhody
stravenky, multisport
Nevýhody
stravenky neplatí všude...
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 3Ne 2Nahlásit
4,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
skvělé výsledky v poměru kvalita/cena
PP (Bývalý zaměstnanec) –  Pelhřimov31. ledna, 2019
Začátky jsou těžké....než se člověk zaučí...dostane se do již zaběhnutého tempa. Nevhodné pro matky s malými dětmi...nestálá pracovní doba.
Na druhou stranu....stabilní mzdové ohodnocení....práce v kolektivu, jistota dlouhodobé spolupráce.
Za mne spokojenost.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 25Ne 32Nahlásit
5,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Nová dynamická firma
Vedoucí směny rezervního skladu REORG (Bývalý zaměstnanec) –  Plzeň, Plzeňský kraj25. ledna, 2019
Osobně jsem byla s prací spokojena. Na počátku jsem se sice setkala s několika velmi nepříjemnými (nadřazenými) nadřízenými, ale to se časem upravilo. Byli tam i dobří, je to jako všude. Pokud si člověk udělá svoji práci tak vždy dostane zaplaceno dle mého soudu velmi slušně. V poslední době se zlepšily pracovní podmínky stravování, kuřácký koutek, lednice, nápojové automaty, klimatizace na pracovišti a pod. Odcházím hlavně proto, že špatně snáším noční směny. Jinak bych zůstala.
Výhody
Nadprůměrná mzda, příspěvky na svačiny, 25 dní dovolené.
Nevýhody
3 směnný provoz
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 3Ne 7Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
zkušenosti
prodavačka pokladní (Bývalý zaměstnanec) –  Ústí nad Labem, Ústecký kraj22. ledna, 2019
v minulé firmě jsem se naučila práci s prodejem a pokladnou , jak obsluhovat zákazníky
Výhody
nebyly
Nevýhody
malý plat
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 23Ne 15Nahlásit
3,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
dobré platové podmínky,ale špatné vedení prodejny,není možnost kariérního růstu pokud nehrajete podle jejich pravidel
Prodavač-pokladní TRENÉR (Současný zaměstnanec) –  Trěbíč25. listopadu, 2018
příjemný kolektiv,vstřícnost ze strany zamestnavatele,dobré platové ohodnocení
Výhody
stravenky, benefity
Nevýhody
v současné době špatné vedení prodejny, karierní postup
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 50Ne 9Nahlásit
1,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Nejistota
Vedoucí směny (Bývalý zaměstnanec) –  Rakusko27. října, 2018
Nebudu tu psát odkud jsem nebo na jaké pobočce jsem pracovala.
Jen chci novým zaměstnancům Lidlu sdělit, že pokud mají zkušební dobu, tak ani poslední den zkušební doby nemáte práci jistou. Aniž by mi někdo dal důvody, nějak mě po dobu zkušební lhůty říkal, že dělám věci opravdu špatně, že jsem pomalá nebo že mi práce nejde, mi můj nadřízený dal prostě z čistého nebe výpověď z minuty na minutu, aniž bych něco porušila, chovala se nějak nedůstojně a nebo abych provedla něco, čím bych porušila smlouvu. Nic takového se nestalo a bez udání důvodu, že jsem prý jen nesplnila jejich očekávání mi můj nadřízený dal padáka.
Neuvěřitelný! Poslední den zkušební lhůty a ještě jsem si ten den pěkně do konce odpracoval.
Nejhorší je, že vážně nevím o ničem co bych udělala nebo dělala špatně. Na pokladně jsem byla rychlá, měla málo storn, přístup k zákazníkům jsem měla profesionální, dodržovala smlouvu, postupy, byla v práci i někdy déle když bylo potřeba. Nikdo si na mě nestěžoval s kolegy jsem vycházela taky dobře a taky nikdo z nich nechápal můj odchod, stejně tak, jako já!!
Nelíbil se mi přístup mého nadřízeného a opravdu mě dost mrzí, že jsem do Lidlu vůbec někdy šla. Je to odporný hnus!
Byla jsem navíc nabraná jako vedoucí směny a nikdo ani při zaučení mi neříkal, že dělám něco špatně nebo že mi to nejde ba naopak mě všichni opravdu chválili.... Takže tohle chování je pěknej hnus!!!
Výhody
Výplata včas na účet a stravenková karta je taky super.
Nevýhody
Nic nemáte jistého a pokud Vás chce někdo vyštípat bez důvodu, tak se mu to prostě podaří.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 153Ne 5Nahlásit
1,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Nedůstojná otročina
Skladník (Bývalý zaměstnanec) –  Plzeň, Plzeňský kraj18. září, 2018
Nedůstojná otročina. Stresující prostředí. Nedoporučuji, za ty peníze to opravdu nestojí. Těžce vydřené peníze.
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 147Ne 7Nahlásit
4,0
Poměr práce/život v zaměstnání
Kompenzace/odměny
Jistota zaměstnání/Postup
Vedení
Pracovní kultura
Stabilní firma
zástupce vedoucího (Bývalý zaměstnanec) –  Vimperk, Jihočeský kraj24. srpna, 2018
Práci v Lídlu jsem měla velmi ráda, kolektiv velmi dobrý, ale kdo chce pracovat v Lídlu musí být pracovitý.Jinak v této firmě neuspěje.
Výhody
stravenky
Nevýhody
velmi manuálně náročná
Bylo toto hodnocení užitečné?Ano 3Ne 5Nahlásit
Registrovaný profil

Chcete zjistit více o tom, jak se zde pracuje?

Zeptejte se jaké je to pracovat ve firmě Lidl a nebo třeba jak probíhají pohovory. Naše komunita Vám zde ráda odpoví.

Odeslat otázku

Celkové hodnocení

3,3
Na základě 5 089 recenzí
51 064
41 470
31 292
2600
1663

Hodnocení dle kategorií

3,0Poměr Práce/Život
3,5Kompenzace/odměny
3,2Jistota zaměstnání/Postup
3,0Vedení
3,1Firemní kultura